Hopp til innhold

Meny

Ukens presseklipp

Hver uke gir vi deg utvalgte nyheter om forskningsetikk fra inn- og utland.

Emneord

 • Presseklipp uke 37

  Omstridt vaksinetesting, trukket doktorgrad og Peer Review-uke

 • Mari Sundli Tveit, NMBU

  Presseklipp uke 17

  Ny forskningsetikklov trer i kraft. NMBU-rektor vil ha forskere på barrikadene, og i USA foreslås nytt organ for forskningsetikk, som skal jobbe forebyggende.

 • Presseklipp uke 11

  Forskere har ansvaret for hva de forsker på og hvorfor. Villaksens gener påvirkes av oppdrettslaksen. Og en ny protestgruppe ber om bråk ved universitetene. Les forskningsnyheter fra uke 11.

 • Menneskehånd holder robothånd

  Presseklipp uke 10

  Debatt om forskningskvalitet vs samfunnsnytte, mistanker om siteringskartell og robot som styres av hjerneceller. Her er raske nyheter fra uken som gikk.

 • Bjørn Haugstad

  Presseklipp uke 9

  Tidligere UiA-forsker får kritikk, men har ikke opptrådt uredelig. Og: En ny avtale skal gjøre helsedata lettere tilgjengelig for forskning.

 • Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige

  Presseklipp uke 8

  Ny forskningsetikklov vedtatt i Stortinget, og nok en forskningsskandale ryster Karolinska. Her er mediesaker fra uken som gikk.

 • Foto av mammutskjelett

  Presseklipp uke 7

  Europaparlamentet vil ha regler om robotteknologi. Hybrid mellom mammut og elefant klar innen to år. UiT har laget et nytt verktøy for sikker bruk av helseopplysninger. Og - forskere må publisere i "riktige tidsskrift", gir det upålitelig forskning?

 • Portrett av ben Goldacre

  Presseklipp uke 42

  - Upublisert forskning er som kreft i kjernen av evidensbasert medisin, hevder den britiske legen Ben Goldacre. Medisinske studier på barn blir ofte ikke publisert. Og avtroppende forskningsrådsdirektør Arvid Hallén advarer mot forskningsforakt. V...

 • Portrett av Niccolo Macchiavelli

  Presseklipp uke 40 og 41

  UH-sektoren ville ikke betale for etikkstudie. UiO krevde strengere bevis for plagiat enn i straffesaker. Forskning havner i hendene på patenteiere. Og "Machiavelliske" forskere fusker oftere, hevder fersk studie. Vi gir deg siste ukers...

 • Portrett av Kristian Gundersen

  Presseklipp uke 39

  - Uetisk forskningsformidling, mener Kristian Gundersen og kolleger om NTNUs snusforskning. – Hørte jeg det single i glass? svarer NTNUs kommunikasjonsdirektør. Falsk etikktidsskrift lurer forskere. Fem tegn på at du kan stå overfor et...

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.

Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.