Hopp til innhold

Meny

I redaksjonen:

Ansvarlig redaktør: Lise Ekern, tlf. 23 31 83 11
Journalist Siw Ellen Jakobsen, tlf. 99 73 31 41

Bladet redigeres etter Redaktørplakaten og er medlem av Den norske fagpresses forening.

Leder

Artikkel

 • Portrett av Sissel Rogne

  Ny strategi for bioteknologi fra regjeringen

  Regjeringen har pekt ut retningen for Norges framtid som biotekland. Generelt lyse utsikter, mer etikk og mer av det vi allerede gjør i dag, preger strategien seks ministre har satt signaturen sin under.

 • Portrett av Berge Solberg

  Vil vi virkelig vite?

  Tenk deg at du deltar i en stor befolkningsundersøkelse der forskerne tester hele genomet ditt. Da vil all genetisk informasjon om deg ligge i forskernes database.

 • Portrett av Kristian Hveem

  Skal lete etter nåla i høystakken

  NTNU-forskere skal nå ut på jakt etter en sjelden genvariant som gjør at noen mennesker får hjerteinfarkt i ung alder. Da må de analysere store deler av gensekvensen til en stor populasjon.

 • Bilde av Morten Nordstad, Bernt Martinsen og Marit Rode i Pharmaq

  Patentkrig til topps

  Lakseviruset Pancreas disease (PD), også kalt laksepest, gir laksen store plager. Norsk oppdrettsnæring lider store økonomiske tap. Et norsk legemiddelfirma mener de har utviklet en ny og bedre vaksine mot sykdommen.

 • Portrett av Christine Årdal

  Ensidig fokus på patenter

  Offentlig finansiert forskning skal komme samfunnet til gode, derfor må patenter brukes forsiktig. – Det er en urovekkende trend at store deler av ny kunnskap, både internasjonalt og i Norge, undergis ukritisk patentering, mener Christine Årdal.

 • Portett av Jónas Einarsson

  Uetisk å ikke kommersialisere

  Det kan være uetisk å ikke kommersialisere medisinsk forskning, mener Jónas Einarsson, styreleder i Oslo Cancer Cluster.

 • Politimann med munnbind

  Stans i virusforskning

  Både i et nederlandsk og i et amerikansk laboratorium er det lagd svært farlige varianter av fugleinfluensa-viruset. Viruset tok i 1918 livet av 40 millioner mennesker. Forskerne stanset selv arbeidet. Science og Nature publiserte ikke resultatene.

Historie

Kommentar

Bokomtale

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.

Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.