På slutten av 1970-tallet begynner en epidemi å spre seg i homofile miljøer i USA. Sykdommen ser ut til å være nådeløs, med en dødelighet på 100 prosent. Samtidig opplever Frankrike samme sykdomsforløp, men hos helt andre pasienter. Også heterofile og barn smittes. Flere forskerteam begynner å lete etter årsaken til sykdommen, men hvordan skal man advare når den vitenskapelige usikkerheten er stor, og faren for å stigmatisere en allerede utsatt gruppe høy? Snart blir AIDS-jakten også et forskerkappløp om ære og berømmelse, der hensynet til smittefare risikerer å bli satt i andre rekke. 

Filmen …Og musikken spiller videre fra 1993 er basert på en sann historie. Gjennom filmen tar regissør Roger Spottiswoode opp en rekke spørsmål som er like relevante i dag. 

31. januar viser vi denne filmen som en del av serien Teknoetikk, et samarbeidsprosjekt mellom De nasjonale forskningsetiske komiteene, Teknologirådet og Cinemateket i Oslo. Gjennom foredrag og filmvisninger retter vi søkelyset mot ulike problemstillinger knyttet til teknologi, forskning og etikk.

Denne gangen snakker vår direktør Espen Engh med forsker Per Henrik Zahl ved Folkehelseinstituttet. Zahl er statistiker, opptatt av politisk bruk av forskning og er også medlem av Granskingsutvalget.  

Kjøp billett via Cinematekets nettside, og bli med på filmkveld med påfyll!